Rakennetaan yhdessä TENOLLE

Kuva tontilta tenolaaksoon
Paikka: Tenon varrella 17 km Pohjoiseen Karigasniemeltä (vert. kartta). Paikka 100 metriä Tenon pinnan yläpuolella, eteläisellä tunturin rinteellä. Tenon laakso avautuu suoraan etelään. Lämmin rinne jo varhain keväällä ja vielä myöhäänkin syksyllä. Kymmenen minuutin kävelyn päässä on tunturin huippu, josta näkyy Norjan Jäämeren rannikon vuoret. Paistunturien maisema avautuu aika hyvin jo noin 25 minuutin kävelymatkan päässä olevalta huipulta. Hyvä marja- ja sienipaikka. Tontilla on pyhä Seita-kivi.

Paikan sijainti

Tilojen rakentaminen aloitettu vuonna 1990 hankitulle noin hehtaarin omalle tontille. Tavoitteena oli
1. Ravintola- ja majoitusyksikkö koulutustiloineen noin 250m2
2. Majoitusyksikkö noin 200 m2 7 kpl 2-3 hengen huonetta, sauna ja pesutilat (vert. piirros rakennuksesta)

Laman ja yrittäjien eteläänmuuton takia tilojen rakentaminen keskeytyi. Alustavan suunnitelman mukaan majoitustiloja piti tulla 25-30 hengelle, kurssitiloja noin 100 m2, näyttelytiloja ja asunto yrittäjälle.

Julkisivu

Rakentamisen tilanne

Majoitusrakennus on pääosin valmis
 
Ravintolarakennukselle on valettu rakennuksen pohja.  Rakentamista jatketaan kesäisin. Talkootyöntekijät ovat tervetulleita. Talkootyöntekijä saa majoituksen ja ruoan 10 euron vuorokausimaksulla.  Talkookursseilla on 30 euron viikkomaksu. 

Tilat:

Majoitustiloissa on toistaiseksi tilaa 12-15 hengelle ja koulutus/oleskelutilaa noin 50 m2. Lisäksi rakennuksessa on pesu- ja wc-tilat, sauna ja pieni keittiö. Rakennuksessa on aloittanut toimintansa Unien majatalo. 

Kesällä 2007 jatketaan myös toisen rakennuksen rakentamista. Valmiin pohjan päälle tule kesäkäyttöinen näköalakahvila/ koulutustila. Rakennusmateriaalina käytetään kiveä, puuta ja lasia. Tarkoitus on saada aikaan ympäröivään luontoon hyvin sopeutuva rakennus. Suunnitteluideoita otetaan vastaan. Tämän rakennuksen rakentamiseen menee varmaankin 2-3 seuraavaa kesää.

Nyt osuuksia Unien Majataloon EDULLISESTI

Halukkaat voivat liittyä yhtiöön (Tenon lepopaikka Oy) "viikko/päivä-osakkaina". Osuussummilla kerätään tarvittava lisäpääoma rakentamiseen. Majoitusviikko ( / vuosi )-osakkeen hinta on nyt rakennusaikana edullinen 1700-2500 € riippuen tehdystä sopimuksesta. Vastaavasti päiväosakkeen hinta olisi 300-500 €. Rakennuksen valmistuttua osakkeiden hinnat nousevat. Osake oikeuttaisi ilmaiseen viikon/vuorokauden majoittumiseen omassa huoneessa ja antaisi osakkaan alennuksen hänen järjestämilleen kursseille ja muille tilojen käyttäjille. Osakkaille valmiit huoneet ovat jo nyt käytettävissä. Rakennuksen valmistumiseen asti ei peritä asumisesta vesi/polttopuukuluja. Valmistumisen jälkeen huoneen käyttöoikeuteen tulee kesäaikana 3-4 euron kuluja vastaava yhtiövastike vuokraoikeuspäivää kohti. Kylmänä aikana tilojen käyttämisestä sovitaan erikseen.
Esimerkiksi neljällä osakkeella voisi asua lähes ilmaiseksi kuukauden joka vuosi Tenolla kalastaen, kirjoittaen, maalaten, vaellellen yms. Tällöin osakas saisi noin 10000 € sijoituksella "oman mökin" Tenolle ( 4 henkilöä viikon, 2 henkilöä 2 viikkoa tai 1 henkilö 4 viikkoa)

Tämä Tenon paikka voisi olla monitoimipaikka.

1.KURSSIKESKUS

- Kiintopiste vaellus- ja seikkailukursseille
- Kurssipaikka inhimillisen kasvun erilaisille ryhmille
- Kurssipaikka mille tahansa harrastukselle ja ryhmälle

2. MAJOITUSPAIKKA

- Lapinmatkoilla, kalastusreissuilla, vaellusretkillä, Jäämeren matkoilla jne.
- Hyvät vaellus- ja hiihtomaastot vieressä, kauniilla Paistuntureilla
- Tenojoen varrella, majoituspaikan ikkunoista hyvä näköala Tenon laaksoon

3. TYÖSKENTELYPAIKKA TAITEILIJOILLE, TUTKIJOILLE, AJATTELIJOILLE

- Rauhallinen ja inspiroiva työskentely-ympäristö
- Hyvät vaellusmaastot
- Jäämeren vahva läheisyys
 

Kysy lisää, jos kiinnostaa. Soita 040-5626674 tai mailaa